sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ensimmäinen Abittikoe pidetty ja tarkistettu. Pidin KE2-kurssikokeen Abitissa ja se sopii ehkä kemian kursseista parhaiten tällä hetkellä siellä pidettäväksi.

Kokeessa oli yksi pakollinen tehtävä, monivalintatehtävä. Kysymyksiä siinä oli 12. Se sisälsi aika kattavasti koko kurssin asiat. Lopuista kahdeksasta tehtävästä oppilaan piti tehdä 5. Tehtävät olivat esseeehtäviä, sanaselityksiä ja laskuja. Yksi tehtävä sisälsi oikein/väärin-väittämiä. Erikoista oli se, että vaikka oppilas sitä ei tehnyt, niin oppillaan palautuksissa näkyi 0 p. Onkohan tätä mietitty lainkaan, että myös monivalintatehtävät voivat olla valinnaisia.

Kaikki piirtäminen ja laskeminen tehtiin paperille. Oppilaat kirjoittivat laskuissa Abitin vastausruutuun "tehtävä paperilla", koska jos ruutuun ei tee mitään merkintää, niin pisteitä ei voi lisätä Abittijärjestelmään. Jos oppilas teki tehtävän Abittiin, mutta piirsi esim. kuvan paperille, hän kirjoitti vastausruutuun tekstin joukkoon "kuva paperilla".

Tehtävät oli helppo tarkistaa vaikka papereita joutuikin selaamaan. Oppilaan tekstiä alleviivamalla sai auki "puhekuplan", jonne voi lisätä huomautuksen/korjauksen ko.asiasta. Lisäksi tehtävän lopuksi oli myös kommenttiruutu.Kun kaikki tehtävät on arvosteltu, voi tehtävät palauttaa. Arvosana lisätään ennen palautusta. Jos oppilas kirjoitti sähköpostiosoitteen, niin palautus lähtee sinne, muuten pitää koe tulostaa.


Viimeiset kolme "tehtävää" kokeessa olivat siksi että sain lisättyä kurssin aikana tehtyjen töiden pisteet mukaan arvosteluun ( Kemialliset sidokset-eseee, XMind:lla tehty käsitekartta kurssin asioista sekä työselostus). Tyhjät ruudut (vihreällä) arvostelupohjassa ovat siksi, että käskin oppilaiden laittaa joka vastausruutuun tehtävän numeron. Ajattelin ottaa varman päälle, jotta saan kaikki pisteet lisättyä kokeeseen. Huomenna kokeilen toisenlaisia ohjeita.

Kunhan kaavojen kirjoittaminen ja molekyylien piirtäminen saadaan mukaan, en taida muualla kokeita enää pitää, oli se sen verran helppoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti