tiistai 19. toukokuuta 2015

Tein KE2-kurssille abitti-kokeilukokeen (kolme varsinaista kysymystä eri tehtävätyypeille) ja kokosin Abittiverkon kahdella tietokoneella. Toinen kone oli oppilaskone ja toinen palvelinkone.

Kemian kokeessa Abitti ei vielä ole kovinkaan käytännöllinen, joten osa  tehtävistä  pitää tehdä paperille. Haluan kuitenkin merkitä kaikki pisteet Abitti-järjestelmään, ja siksi kokeiluoppilas kirjoitti heti kokeen alussa jokaiseen tehtäväruutuun tehtävän numeron (joku merkki pitää laittaa jotta arvosteluvaiheessa voi merkitä pisteen ruutuun). Kun oppilas teki tehtävän paperille, hän kirjoitti Abittiin merkinnän "Tehtävä on paperilla" ja mahdollisen ratkaisun. Ja koska olen teettänyt kurssilla myös  arvosteltavia töitä, lisäsin kokeen loppuun 3 lisäkysymystä, joihin oppilas vastasi kyllä tai en. Näin saan lisättyä myös ne pisteet mukaan kokonaispisteisiin.

Kokeen alku:


Lisäkysymykset:Kun olin ladannut omaan Abittiin oppilaan tekemän kokeen, pääsin arvioimaan. Tehtävä 1 ja 3 olivat jo valmiiksi arvioitu, joten arvioin tehtävän 2 paperilta ja kommentoin sitä Abittiin.Kun oppilaita on useita, voi arvioida kaikki samannumeroiset tehtävät yhtä aikaa. Kun arviointi oli tehty, annoin numeron ja lähetin oppilaalle sähköpostia.
Oppilas saa sähköpostilla linkin, josta hän pääsee katsomaan kokeen pisteytyksen sekä itse koetta.


1. Kysymys oli aukkotehtävä. Oppilas näkee oikean vastausvaihtoehdon.2. Kysymys oli lasku, jonka oppilas teki paperille. Hän näkee opettajan kommentin.3.Tehtävä oli monivalintatehtävä, jossa oikein vastatut vaihtoehdot näkyvät tummemmalla fontilla.Lisäkysymyksiin opettaja lisäsi vain pisteet. Ehkä oppilaan olisi pitänyt kirjoittaa: Kyllä, olen palauttanut työselostuksia, jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti