sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Komppa-päivät

Sait kutsun Komppa-päiville Lahteen 8-9.5. Kuulimme Vauhdin tuotepäälikön Esa Puukilaisen esityksen voiteiden kemiasta. Tästä innostuneena keksin jo työkurssille työn, joka sisältäisi sekä fysiikaa ja kemiaa. Ikävä kyllä Loimaalla tuskin on lunta vielä 2.jakson aikana, jos koskaan. Se siitä työstä.

Seuraavana päiväna Janne Cederberg näytti meille Abittijärjestelmää. Siitä  ja Päivi Koskisen kokemuksista rikkaampana, päätin että kokeilen sittenkin Abittikoetta vielä tänä keväänä. Onhan se ihan susi vielä onkin matemaattisten aineiden osalta, mutta sain hyviä vinkkejä Päivltä. Päivi oli kokeillut Abittia ja teettänyt osan tehtävistä paperilla, mutta pyytänyt vastaukset silti Abittiin. Hyviä puolia on kuitenkin se mikä Moodlessakin: vaihtoehtotehtävissä Abitti vaihtaa vaihtoehtojen järjestyksen. Kokeen voi palauttaa suoraan sähköpostiin. Toki ne paperit pitää hakea opettajalta, jos haluaa. Kaikki pisteet ja numero näkyvät sähköpostin liskissä.


Oppilas g Komppa sai seuraavan sähköpostin opettajalta:

Koe oli lyhyt eikä g jaksannut vastata kunnolla, joten arvosana oli 4


Oppilas g voi katsoa vielä kysymykset ( ensimmäisen tehtävän kuva tosin ei näy).

Kokeen tekemisessä  ei mennyt sen enempää aikaa kuin muutenkaan. Käytin Opetus.tv:n editoria kuvan viemisessä sekä ylä- ja ala-indeksien kirjoituksissa http://editori.opetus.tv. Helppokäyttöinen kuin mikä. Ainoa huono puoli on se, että koe on kertakäyttöinen, ja se että oppilaat saavat sen palauksen yhteydessä. Tehtävät kannattaa copy-pastata johonkin dokumenttiin.

Vinkki monivalintaan: sinne ei voi laittaa suoraan LaTe-koodia tai kuvaa, vaan tekstiä pitää olla joukossa. Tämä lukee Abitti-ohjeissa Digabin sivuilla.Nyt pitää odottaa vain 2 viikkoa että pääsee kokeilemaan. Lisää kokemuksia silloin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti