keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Uusi lukuvuosi ja toivottavasti uusia kujeita

KE1-kurssilla otin käyttöön sähköisen Orbitaali 1-kirjan, joka on Peda.net-pohjainen kirja. iPadin käyttäjät voivat ladata vaihtoehtoisesti iBookista enemmän perinteisen kirjan näköisen version. Peda.netissa on myös kurssin yhteiset sivut, jossa jaan oppilaille omaa materiaalia sekä teetän sähköiset testit ja kokeen.

Orbitaali-kirjan otin käyttööni siitä syystä, että siitä on olemassa vain sähköinen versio. Oppilaiden on siis pakko käyttää tietokonetta tuntisin (kaikilla tosin ei ole omaa konetta vielä vaan he käyttävät koulun konetta tuntisin).  Ensimmäinen kurssi näyttää menevän kirjaan tutustuessa, mutta ehkä ensi jaksossa on selvemmät sävelet. Helppoa piirtämisohjelmaa en vielä löytänyt, mutta ehkä sekin vielä löytyy. ChemDoodlea olen kokeillut, mutta sekin pitää ensin itse ottaa haltuun.

KE3-kurssilla olemme laskeneet toistaiseksi käsin laskuja. Ajatuksena oli että Tl-Nspire otettaisiin käyttöön, mutta yksiköt esimerkiksi eivät oikein istu laskimeen. Ilman niitä kyllä onnistuu laskeminen.


Reaktiosarjatehtävästä tein esityksen slidesharella. Slideshare on helppo jakaa oppilaille vaikka esim. peda.netin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti