tiistai 24. syyskuuta 2013

Kemia 3-kurssin koe

Huh huh... On se aloitus aina niin jännittävää. Koe tehdään OpenOfficella ja apuna käytetään ChemSketch-ohjelmaa. Kokeessa on 8 tehtävää, joista 2 on jokeritehtävää. Jos kokeen tekee paperilla, niin pitää valita 6 tehtävää ja jos tekee koneella, riittää että tekee 5 tehtävää. Jokaisesta koneella tehdystä tehtävästä saa +1p ja kun tekee kaikki tehtävät, niin saaa vielä yhden ekstrapisteen.Näin voi kerätä yhden tehtävän pisteet.

Kokeen sai hakea Moodlesta tai verkkoasemalta. Verkkoaseman käytöstä on huonoja kokemuksia, mutta nyt osasin jo odottaa niitä. Pyysin tallettamaan kokeen heti työpöydälle omalla nimellä ja vasta sitten aloittaa kokeen teon. Viime kerralla joku oli aloittanut kokeen muokkauksen siihen jakokappaleeseen joten luntti oli valmis. Moodelen heikkous on taas siinä että se kaatuilee jos sinne kaikki 25 oppilasta menee yhtäaikaan. Onko vika Moodlessa vai palvelimessa???

LibreOfficella tehty työ ei avautunut oikein OpenOffice. LibreOffice on muutenkin aika kankea väline. Jos koe tehtäisiin vaikkapa Wordillä, avautuisi ChemSketch-kuva suoraan ja sitä voisi muokata. No aina ei saa sitä mikä olisi paras.

Koetta ollaan tehty n.1h ja kaikki näyttää tekevän ainakin vielä koneella...

Hauskoja juttuja ne oppilaat saavatkin tehtyä koneella. Alaindeksi onkin yhtäkkiä nurin eli 90 asteen kulmassa... Hiiri ei toimi... Mitähän vielä tulee vastaan ennen kuin koe loppuu :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti