torstai 22. elokuuta 2013

Uusi lukuvuosi ja uusia kokeiluja tulossa...

Kemia 2-kurssin uusintakoe oli mahdollista tehdä sähköisesti ensi kerran. Tämän mahdollisti se että valvova opettaja oli perillä käytettävistä ohjelmista. Jaoin Moodlessa kokeen, joka tehtiin LibreOfficella. Moodlessa oli myös jokeritehtävän video. Oppilaan piti katsoa samanlainen liuottaa samanlaista-video ja kirjata havainnot ja selittää miksi niin tapahtui.

Uusilla ykkösillä on sisäänajokausi käynnissä eli Ke1-kurssilla tutustutaan Moodleen ja Gmailin driveen. Tänään jaan Moodlessa  Atomi-monisteen (tehty Drivessä), jonka jokainen kopioi omaan Driveensä. Tarkoitus olisi että oppilaat etukäteen palauttavat mieleen tärkeitä käsitteitä ja asioita atomista. Seuraavalla tunnilla avataan yhteisesti sama moniste, jonne kaikki voivat kirjoitella reaaliajassa omia ajatuksiaan. Uskoisin että keskusteluja syntyy helposti ja oppilaat huomaavat että osaavat jo paljon asioita.
 Teemme Ke1-kurssilla myös tiedonhakutehtävän. Jokainen valitsee oman alkuaineen ja hakeen siihen tietoa netistä. Työ jaetaan muutaman oppilaan (ja opettajan) kesken ja jokainen antaa palautetta työstä. Näin oppilaat tutustuvat toistensa töihin ja "tarkistavat" ettei työ ole suoraan tehty copy/paste- menetelmällä.

Ke3-kurssilla on menossa tärkeä  laskemisrutiinivaihe. Vaihtelua siihen saadaan kun otetaan tietokone välillä välineeksi ja kirjoitellaan reaktioyhtälöt ja laskut koneella. Tarkoitus olisi että koe voisi olla sähköinen niille jotka haluavat. Palkintona +1 piste/tehtävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti